Tuesday, 7 February 2017

Bakwan / Cucur Sayur (Groente Koekje)


Bakwan (Cucur) Sayur / Groente Koekje is een populair Maleisische en Indonesische hapje. Er zijn 
verschillende Cucur, zoals met maïs, banaan, garnalen.



Ingrediënten:

200g tarwebloem
½ theelepels bakpoeder
2 rode uien - gesneden
1 – 1½ kopjes water
1 a 2 theelepels zout
¾ theelepel zwartepeper
2 lente ui
Groentemix (Ik gebruikte ‘Basis Roerbak Mix’ van Jumbo)   of
mix 1 wortel, 50g taugeh, 3 koolbladeren
                                                         olie om te frituren


                                                         * je mag ook garnalen toevoegen




1) Doe de bloem en bakpoeder in een grote kom. Voeg zout en water toe. Roer de   ingrediënten tot een beslag. 
2) Meng de groente en voeg toe aan de kom. Schenk iets water bij als het beslag te dik is. (Voeg de garnalen toe als je wilt.) 
3) Verhit olie tot 175◦c. Schep een eetlepel van de mix en frituur dit tot beide kanten licht   bruin wordt. (Even omdraaien tussendoor) Je kunt er meerdere tegelijk frituren, zolang ze     los van elkaar blijven.

Serveer ze met een pikante chilisaus!


No comments:

Post a Comment