Bakwan (Cucur) Sayur / Groente Koekje is een populair Maleisische en Indonesische hapje. Er zijn
verschillende Cucur, zoals met maïs, banaan, garnalen.
Ingrediënten:
200g tarwebloem
½ theelepels bakpoeder
2 rode uien - gesneden
1 – 1½ kopjes water
1 a 2 theelepels zout
¾ theelepel zwartepeper
2 lente ui
Groentemix (Ik gebruikte
‘Basis Roerbak Mix’ van Jumbo) of
mix 1 wortel, 50g taugeh,
3 koolbladeren
olie om te frituren
* je mag ook garnalen toevoegen
1) Doe de bloem en
bakpoeder in een grote kom. Voeg zout en water toe. Roer de ingrediënten tot een beslag.
2) Meng de groente
en voeg toe aan de kom. Schenk iets water bij als het beslag te dik is. (Voeg
de garnalen toe als je wilt.)
3) Verhit olie tot
175◦c. Schep een eetlepel van de mix en frituur dit tot beide kanten licht bruin
wordt. (Even omdraaien tussendoor) Je kunt er meerdere tegelijk frituren,
zolang ze los van elkaar blijven.
Serveer ze met een
pikante chilisaus!
No comments:
Post a Comment