Thursday, 15 June 2017

Roasted Chicken Biryani / Geroosterde Biryani Kip

Biryani is een klassiek Indiaas gerecht. Op je bord krijg je een feest van verschillende smaken als fris, zoet, zuur en kruidig. ...
Je mag het ook met Biryani rijst (rijst dat is met specerijen gekookt) eten maar ik vind het lekkerder met Basmati rijst. Je krijgt dan wel een explosie van kleuren, geuren en smaken. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Biryani is een klassiek Indiaas gerecht. Op je bord krijg je een feest van verschillende smaken als fris, zoet, zuur en kruidig. ...
Je mag het ook met Biryani rijst (rijst dat is met specerijen gekookt) eten maar ik vind het lekkerder met Basmati rijst. Je krijgt dan wel een explosie van kleuren, geuren en smaken. 

Image may contain: food

(A) Ingredients for 4 big pieces of Chicken (I used 4 chicken legs) :
1cm ginger *                              * Finely chopped. I used the garlic crusher.
4 cloves of garlic *
1/2 tin (small) tomato puree
2 tbp of biryani powder
3 tbp of olive oil
1 tsp of salt
1 tsp of dried parsley
1 tsp of oregano 

Mix all the ingredients and marinate the chicken for at least 2 hours.
Place it in the oven (200 deg C) for 25-30 mins
You may use the gravy from the chicken as sauce.


Image may contain: food

(B) Serve with Raita (yogurt with cucumber and mint) or mango chutney / mint sauce
      (Raita is a condiment.)

500g of Greek yogurt
1 cucumber (seeded and cut into small pieces of blocks)
some mint leaves, finely chopped
1/3 tsp of cumin powder
Salt and pepper (1 tsp) to taste

Mix the ingredients in a bowl. Cover the bowl and leave it in the fridge to cool.

I've not made my own mint sauce before. Perhaps I'll try it the recipe in the link below.
http://www.tasty-indian-recipes.com/chutney-recipes/mint-sauce-recipe/#






No comments:

Post a Comment