Een lekkere populair hartige snack in Singapore en Maleisië. Curry puffs zijn een beetje te vergelijken met samosas - heerlijk gevulde hapjes in bladerdeeg. Curry puffs hebben altijd een hartige en pittige vulling en zijn toch nét allemaal weer iets anders.
(1) Ingrediënten:
500 g aardappelen (geschild en in kleine stukjes gesneden)
200g ui
200g gehakt
4 eetl vlees kerriepoeder (mengen met een beetje water tot een pasta)
1 el gember en knoflook pasta
3 kruidnagels, 3 kardemom, 1 inch kaneelstokje
2 el olie
lente-ui, kerrieblaadjes
zout
(1) Ingredients:
500g potatoes (peeled and cut into small dices)
200g onion
200g chopped
4 tablespoons meat curry powder (mixing with a little water to form a paste)
1 tbsp ginger and garlic paste
3 cloves, cardamom 3, 1 inch cinnamon stick
2 tablespoons oil
spring onion, curry leaves
salt
(2) Method:
- Heat up oil in a frying pan.
- Fry cloves, cardamon & cinnamon stick until fragrant.
Add garlic & ginger paste & curry paste & continue
frying.
- Add meat & cook for about 3 minutes. Add in
potatoes & cook until they are soft. Add water when
necessary.
- Finally add in onion, leaves & salt.
When the filling is done, let it cool completely.
(3) After folding the pastry, I brushed the top part of it with oil.
Follow the instructions on the box for the temperature and duration.
No comments:
Post a Comment