Tuesday, 20 September 2016

Daging Masak Kicap / Gestoofd rundvlees in Ketjapsaus




Een lekker bijgerecht maar zo’n bruinige vleesmaaltijd maakt niet altijd de meest aantrekkelijke foto’s. Ik heb mijn best gedaan om het een beetje smaakvol eruit te laten zien. Als je al eens daging semur hebt gegeten weet je dan hoe het er uit ziet. :)

Daging Masak Kicap / Gestoofd rundvlees in Ketjapsaus
Image may contain: dessert and food




Het vlees wordt zacht gekookt in een saus van kruiden en ketjap. Er worden soms ook gebakken aardappels aan toegevoegd.

Ingredients :
400g beef
3 tbs sweet soya sauce
1 tbs thick soya sauce
1/2 onion, 1 garlic, 1 cm thick ginger
2 tbs chilli paste
1 cinnamon stick, 2 star anise
1/2 cup water
2 small potatoes, cut into wedges and fry
onion - cut as rings

Method:
1) Mince the onion, garlic and ginger
2) Heat some oil and put in the cinnamon and star anise. Add (1) and fry till lightly brown.
3) Add the soya sauces, beef and water. Let the mix thickens.
4) When the gravy has thicken, add sugar and salt if needed.
5) Add the fried potatoes, peas (optional) and onion rings. Mix it for about 5 mins before serving.


* Wij aten het met sajoerboontjes / sambal goreng boontjes en witte rijst. 

No comments:

Post a Comment